Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 10:10

  Ahold Delhaize: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίμηνο

  Ahold Delhaize: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία διαχείρισης καταστημάτων πώλησης τροφίμων Ahold Delhaize, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου λειτουργικά κέρδη τριμήνου, παρά την επιβράδυνση της ζήτησης λόγω πανδημίας, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

  Τα λειτουργικά κέρδη β΄ τριμήνου μειώθηκαν στα 817 εκατ. ευρώ έναντι των 1,04 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, όταν τα lockdowns ήταν πιο αυστηρά.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Ahold, η οποία λειτουργεί καταστήματα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη 750 εκατ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,4% στα 18,65 δισ. ευρώ αλλά αυξήθηκαν σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, δεδομένης της υποχώρησης του δολαρίου.

  Τα ευρωπαϊκά καταστήματα της εταιρείας είχαν καλύτερες επιδόσεις, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 3,6% σε σταθερό νόμισμα στα 7,53 δισ. ευρώ.

  Οι αναλυτές ανέμεναν σχεδόν αμετάβλητες πωλήσεις στην Ευρώπη, όπου η διάδοση των εμβολίων υστέρησε κατά δύο μήνες σε σχέση με αυτή στις ΗΠΑ.

  Η Ahold αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά περιθώρια στο 4,3% έναντι του 4% που ανέμενε τον Μάιο, και για την αύξηση των καθαρών κερδών ανά μετοχή σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, και αναμένει τώρα ποσοστό μεταξύ 16%-19%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 13%-16%.

  Η εταιρεία δήλωσε ότι μια σύγκριση μεταξύ του 2019 και του 2021 ήταν χρήσιμη, καθώς το 2020 ήταν αποτελεί ένα έτος "εξαίρεση”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ