Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 08:51

  ABN Amro: Επαναφέρει την πληρωμή μερισμάτων

  ABN Amro: Επαναφέρει την πληρωμή μερισμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει την πληρωμή μερισμάτων καθώς η οικονομική ανάκαμψη στην Ολλανδία είχε βοηθήσει στην ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη των καθαρών κερδών.

  Η ABN τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 393 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό χαλάρωσαν και οι επιχειρήσεις σταδιακά ξεκίνησαν τις δραστηριότητες τους.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 266 εκατ. ευρώ για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

  "Η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια στην Ολλανδία είναι ακόμη περιορισμένη καθώς συνεχίζεται η ισχυρή κυβερνητική στήριξη, αλλά δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και ο αγωγός βελτιώνεται”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Swaak.

  Η -σε μεγάλο βαθμό κρατική- ABN Amro απελευθέρωσε 79 εκατ. ευρώ απομειώσεων που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της κρίσης, κάτι που εν μέρει αντισταθμίζει την κατακόρυφη πτώση στα καθαρά έσοδα από τόκους καθώς τα χαμηλά επιτόκια συνέχισαν να πλήττουν τα περιθώρια κερδοφορίας.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν 14% στα 1,3 δισ. Ευρώ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μετά από την πτώση 11% στις τρεις πρώτους μήνες του 2021.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ