Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Αυγ-2021 15:38

  ΗΠΑ: Κατά 2,3% βελτιώθηκε η παραγωγικότητα της εργασίας στο β' τρίμηνο

  ΗΠΑ: Κατά 2,3% βελτιώθηκε η παραγωγικότητα της εργασίας στο β' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα βελτίωση κατέγραψε η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με ηπιότερο όμως ρυθμό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τρίτη.

  Ειδικότερα, η παραγωγικότητα της εργασίας ενισχύθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η παραγωγικότητα βελτιώθηκε κατά 4,3%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν μεγαλύτερη βελτίωση, τοποθετώντας τον πήχη στο +3,7%.

  Η παραγωγή των ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 7,9%, ενώ οι ώρες εργασίας σημείωσαν άνοδο κατά 5,5%.

  Το κόστος ανά μονάδα εργασίας, βασικό μέτρο για τους μισθούς, αυξήθηκε κατά 1% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Εν τω μεταξύ, το κόστος ανά μονάδα εργασίας για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου αναθεωρήθηκε σημαντικά χαμηλότερα, καταγράφοντας πτώση 2,8% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για αύξηση κατά 1,7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ