Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Αυγ-2021 13:15

  Ιαπωνία: Αυξήθηκε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

  Ιαπωνια κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο α΄ εξάμηνο καθώς οι εξαγωγές στις ΗΠΑ και στην Ασία αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ η ισχυρή ζήτηση παγκοσμίως για διαρκή αγαθά βοηθάει στο να μετριάσει το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία.

  Σε αντίθεση, το έλλειμμα υπηρεσιών της χώρας διευρύνθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία κράτησε τους ξένους επενδυτές από το να μπουν στη χώρα, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

  Μια ξεχωριστή έρευνα έδειξε ότι το κλίμα στον τομέα υπηρεσιών βελτιώθηκε τον Ιούλιο αν και ένας δείκτης που μετρά τις προοπτικές επιδεινώθηκε, υπογραμμίζοντας την ευαίσθητη φύση της ανάκαμψης της χώρας.

  Η Ιαπωνία εμφάνισε πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους 10,476 τρισ. γιεν (94,78 δισ. δολάρια) στο α΄ εξάμηνο του έτους, υψηλότερα 3,5 τρισ. γιεν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, κυρίως χάρη στην αύξηση 22,2% των εξαγωγών.

  Το έλλειμμα στον τομέα των υπηρεσιών διευρύνθηκε κατά 146,7 δισ. Γιεν στα 2,09 τρισ. Γιεν στο εξάμηνο, εξαιτίας της πτώσης κατά 97,6% στον αριθμό των ξένων επενδυτών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ