Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Αυγ-2021 11:57

  Ιαπωνία: Σε χαμηλό 50 ετών οι πτωχεύσεις εταιρειών τον Ιούλιο

  Ιαπωνία: Σε χαμηλό 50 ετών οι πτωχεύσεις εταιρειών τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στην Ιαπωνία μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό φέτος και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο σε 50 χρόνια για τον Ιούλιο, λόγω της οικονομικής στήριξης από κυβέρνηση και τράπεζες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuteres που επικαλείται στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

  Ειδικότερα καταγράφηκαν 476 πτωχεύσεις εταιρειών τον Ιούλιο, μειωμένες κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Tokyo Shoko Research, λιγότερες από το προηγούμενο χαμηλό του Ιουλίου του 1990 όταν καταγράφηκαν 482 πτωχεύσεις.

  Σημειώνεται ακόμη, πως είναι ο χαμηλότερος αριθμός πτωχεύσεων σε 50 χρόνια για τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα, με το ποσό των οφειλών στα 71,5 δισ. γεν (647 εκατ. δολάρια) να είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

  Ωστόσο, οι πτωχεύσεις εξαιτίας της πανδημίας ανήλθαν σε 138 τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 98 τον ίδιο μήνα πέρυσι, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των πτωχεύσεων για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου σε 900, πάνω από περίπου 800 που καταγράφηκαν το διάστημα Φεβρουαρίου - Δεκεμβρίου του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ