Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Αυγ-2021 11:48

  Flutter: Επιστρέφει στην κερδοφορία το 2023 η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος

  Flutter: Επιστρέφει στην κερδοφορία το 2023 η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Paddy Power, Betfair, Poker Stars, η Flutter Entertainment, αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία στις ΗΠΑ το 2023, μετά από περαιτέρω υψηλές επενδύσεις στην ταχέως αναπυσσόμενη αγορά, που οδήγησαν σε πτώση 12% των εσόδων α΄ εξαμήνου.

  Ήταν η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος παγκοσμίως, προέβλεψε πότε οι αμερικανικές δραστηριότητες θα αποφέρουν κέρδη μετά από την άρση της απαγόρευσης στοιχηματισμού σε αθλήματα το 2018 και την έναρξη των στοιχημάτων.

  Η μετοχή της ενισχύεται 6,9%.

  Η Flutter δήλωσε πως έχει παγιώσει την ηγετική της θέση στην διαδικτυακή αγορά των ΗΠΑ, χάρη στην τριπλάσια αύξηση των καταναλωτών τους τελευταίους 12 μήνες.

  Αναμένει να διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των πολιτειών στις οποίες δραστηριοποιείται, στις 19 στους επόμενους 18 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

  Τα έσοδα στην αμερικανική μονάδα FanDuel, αυξήθηκαν 159% στα 652 εκατ. στερλίνες (902,89 εκκατ. δολάρια), με τα έσοδα να αυξάνονται περί το 30%.

  Τα EBITDA μειώθηκαν στα 597 εκατ. στερλίνες, ενώ εάν αφαιρεθούν οι λειτουργικές ζημιές στις ΗΠΑ, τα κέρδη ήταν 2% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

  Η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει για το σύνολο της χρήσης προσαρμοσμένα EBITDA 1,27-1,37 δισ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών στις ΗΠΑ μεταξύ 225-275 εκατ. στερλίνων, χαμηλότερα από τις 1,4 δισ. στερλίνες το 2020.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ