Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Αυγ-2021 08:33

  Αυστραλία: Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης εξαιτίας των lockdowns

  Αυστραλία: Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης εξαιτίας των lockdowns
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία υποχώρησε τον Ιούλιο καθώς το σοκ από την πανδημία επηρέασε σημαντικά την οικονομία.

  Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της National Australia Bank, υποχώωρησε κατά 19 μονάδες στις -8 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε 14 μονάδες, στις 11.

  Το Σίδνεϊ, το οποίο αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της οικονομίας της Αυστραλίας, και άλλες μεγάλες πόλεις, έχουν επιβάλει νέα lockdowns για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης στην Αυστραλία

  Εξάλλου, η ANZ Bank ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε 3,1% στην προηγούμενη εβδομάδα καθώς η Βικτόρια και το Κουίνσλαντ, μαζί με τη Νέα Νότια Ουαλία, αποφάσισαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις και ζήτησαν από τους ανθρώπους να παραμείνουν σπίτι.

  Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές καθώς το lockdown αναμένεται να συνεχιστεί ενώ οι ρυθμοί εμβολιασμού παραμένουν χαμηλοί.

  Τα σύνορα παραμένουν κλειστά μεταξύ των περισσότερων πολιτειών ενώ και τα διεθνή σύνορα δεν αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τα μέσα του 2022 το νωρίτερο.

  Ωστόσο, παρά τις δύο συνεχόμενες μεγάλες πτώσεις, οι επιχειρηματικές συνθήκες παραμένουν σχεδόν στο διπλάσιο μέγεθος από το μέσο μακροπρόθεσμο όρο, αποτυπώνοντας τα πολύ υψηλά επίπεδα που έφθασαν στα μέσα του 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ