Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Αυγ-2021 09:59

  Hargreaves: Αυξήθηκαν τα κέρδη στη χρήση

  Hargreaves: Αυξήθηκαν τα κέρδη στη χρήση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Hargreaves Lansdown κατέγραψε υψηλότερα ετήσια υποκείμενα κέρδη, με τη φρενίτιδα στις πωλήσεις του "GameStonk” σε συνδυασμό με την μετατόπιση των αγορών στο διαδίκτυο μετά τις καραντίνες της πανδημίας, να οδηγούν σε αριθμό πελατών-ρεκόρ.

  Η βρετανική εταιρεία εμφάνισε υποκείμενα προ φόρων κέρδη αυξημένα στα 366 εκατ. Στερλίνες (507,42 εκατ. Δολάρια) για το 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο, έναντι των 339,5 εκατ. Στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

  Τα assets υπό διαχείριση αυξήθηκαν 30% στα 135,5 δισ. Στερλίνες, με καθαρές εισροές 8,7 δισ. Στερλίνων.

  Η Hargreaves έχει επωφεληθεί από την αύξηση του όγκου συναλλαγών καθώς οι traders λιανικής στράφηκαν σε πλατφόρμες όπως η Reddit για να συζητούν στρατηγικές κκαι να ποντάρουν έναντι μετοχών χωρις καλή φήμη, σε μια δραστηριότητα που ονομάζεται "Gamestonk”.

  Η εταιρεία τόνισε ότι οι όγκοι συναλλαγών των μετοχών αυξήθηκαν 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά τόνισε ότι δεν αναμένει να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

  Οι συνολικοί ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 233.000 στους 1.645.000.

  Η Hargreaves αύξησε το μέρισμα ανά μετοχή κατά 3% στις 38,5 πένες, αλλά το συνολικό μέρισμα μειώθηκε 8% στις 50,5 πένες σε σχέση με πέρυσι, όταν πλήρωσε ειδικό μέρισμα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ