Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Αυγ-2021 09:10

  Covestro: Ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη

  Covestro: Ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γερμανικός όμιλος χημικών Covestro ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, την ενοποίηση δραστηριοτήτων που απέκτησε προσφάτως και τις υψηλότερες τιμές πώλησης.

  Όλοι οι κλάδοι, μεταξύ των οποίων και αυτές των χημικών, έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την πρόσφατη άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, αλλά η Covestro, η οποία κατασκευάζει αφρούς και πλαστικά για προϊόντα όπως καθίσματα αυτοκινήτου και θήκες για τηλέφωνα, δήλωσε πως ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχής στην προσπάθεια της να περάσει το κόστος στους καταναλωτές στο β΄ τρίμηνο.

  "Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από την υψηλή ζήτηση και τη διαρκή θετική τάση των τιμών σε συνδυασμό με την πειθαρχία του κόστους, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Töpfer.

  Η Covestro δήλωσε πως τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 449 εκατ. ευρώ έναντι των 433 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Τα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 817 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα σχεδόν με τα προκαταρκτικά στοιχεία, και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης στα 2,7-3,1 τρισ. ευρώ, που ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ