Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 10:35

  Credit Agricole: Ανακοίνωσε διπλάσια αύξηση στα κέρδη β΄ τριμήνου

  Credit Agricole: Ανακοίνωσε διπλάσια αύξηση στα κέρδη β΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ανακοίνωσε διπλάσια αύξηση στα κέρδη β΄ τριμήνου, χάρη στις χαμηλότερες χρεώσεις έναντι επισφαλών δανείων, καθώς οι τράπεζες επωφελούνται από τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

  Η πρωτοφανής κυβερνητική στήριξη σε όλη την Ευρώπη, έχει βοηθήσει τους δανειολήπτες να συνεχίσουν τις πληρωμές τους παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η υγειονομική κρίση, επιτρέποντας τις τράπεζες να προστατεύσουν τα κέρδη και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

  Η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,97 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι των 954 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Όπως και οι ανταγωνιστικές, μεταξύ των οποίων η ισπανική BBVA και η BNP Paribas, η οποία περιέκοψε τις προβλέψεις, η Credit Agricole δήλωσε πως το κόστος ρίσκου μειώθηκε κατά 66,8% ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 18,8%.

  Αναφορικά με τις προοπτικές για τις προβλέψεις, ο CEO Phiippe Brassac, τόνισε σε δημσιογράφους πως είναι σίγουρος για το β΄ εξάμηνο, αλλά αρνήθηκε να παράσχει εκτιμήσεις.

  Η γαλλική τράπεζα δήλωσε πως έχει αιτηθεί στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε ένα δεύτερο πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών μέχρι 500 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ