Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Αυγ-2021 23:47

  Uber: Ζημιές το β' τρίμηνο, καλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα

  Uber: Ζημιές το β' τρίμηνο, καλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιές ανακοίνωσε η Uber Technologies Inc για το β' τρίμηνο του έτους, με την εταιρεία πάντως να διπλασιάζει τις πωλήσεις της, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

  Ειδικότερα, η Uber ανακοίνωσε ότι οι ζημιές προ τόκων, φόρων και άλλων δαπανών ήταν 509 εκατ. δολ. την περίοδο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Οι ζημιές αυξήθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο συρρικνώθηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για ζημιές 325 εκατ. δολ. 

  Οι πωλήσεις του β' τριμήνου διπλασιάστηκαν από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 3,93 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της εταιρείας έφτασε τα 101 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο. 

  Η Uber επιβεβαίωσε τον στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία σε προσαρμοσμένη βάση στο τέλος του έτους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ζημιές στα 100 εκατ. δολ. το γ' τρίμηνο. Προειδοποίησε πάντως ότι η αβεβαιότητα από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει να επηρεάζει τις προοπτικές της ανάκαμψης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ