Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Αυγ-2021 09:18

  Κέρδη-ρεκόρ για την Toyota Motor στο τρίμηνο

  Κέρδη-ρεκόρ για την Toyota Motor στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Toyota Motor ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ, στα 997,49 δισ. Γιεν (9,15 δισ. Δολάρια) καθώς οι πληγείσες από την πανδημία πωλήσεις ανέκαμψαν και αντιμετώπισε την παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών, καλύτερα από πολλές ανταγωνιστικές.

  Τα λειτουργικά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ήταν υψηλότερα των μέσων εκτιμήσεων για 752 δισ. Γιεν και καλύτερα από τα 13,9 δισ. Γιεν της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

  Τα κέρδη της τελευταίας περιόδου επίσης ενισχύθηκαν από τις ευνοϊκές κινήσεις στο συνάλλαγμα.

  Ωστόσο, η Toyota διατήρησε τις εκτιμήσεις που έδωσε τον Μάιο για λειτουργικά κέρδη 2,5 τρισ. Γιεν στο σύνολο της χρήσης, επικαλούμενη την αβέβαιη κατάσταση εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, των ελλείψεων επεξεργαστών και του υψηλότερου κόστους για τα ανταλλακτικά.

  Η Toyota έχει επωφεληθεί από το σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας που ανέπτυξε μετά τον σεισμό στη Φουκουσίμα το 2011 που απαιτούσε από τους προμηθευτές να "στοκάρουν” επεξεργαστές για χρονική διάρκεια 2-6 μηνών, αναλόγως του χρόνου που απαιτείται από την παραγγελία έως την παράδοση, ανέφερε το Reuters.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε τις εκτιμήσεις για πωλήσεις 8,7 εκατ. Οχήματα στην τρέχουσα χρήση, υψηλότερα από τα 7,65 εκατ. Οχήματα στο προηγούμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ