Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Αυγ-2021 15:49

  Ρώμη: Κυβερνοεπίθεση σε εμβολιαστικά κέντρα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Επίθεση χάκερ μπλόκαρε νέα ραντεβού εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικά στοιχεία - μεταξύ αυτών και του ιταλού πρωθυπουργού. Υποψίες κατά αντιεμβολιαστών.

  Η επίθεση των χάκερς δεν τελείωσε: To ηλεκτρονικό κέντρο επεξεργασίας στοιχείων της περιφέρειας της Ρώμης βρίσκεται ακόμη εκτός λειτουργίας. Η κυβερνοεπίθεση μπλόκαρε τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό, αλλά έθεσε σε κίνδυνο και τα προσωπικά στοιχεία σχεδόν έξι εκατομμυρίων Ιταλών: Όσων εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα δηλαδή, στη Ρώμη και στις άλλες τέσσερις πόλεις της περιφέρειάς της. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ματαρέλα, αλλά και πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Ενρίκο Λέτα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

  H οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore γράφει ότι η επίθεση των χάκερς φέρεται να ξεκίνησε από την Γερμανία, αλλά δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και άτομα που βρίσκονται σε τρίτη χώρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 95% των αρχείων της δημόσιας διοίκησης στην Ιταλία δεν προστατεύεται αποτελεσματικά και βρίσκεται εκτεθειμένο σε κυβερνοεπιθέσεις. Και αυτό ιδίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της δημόσιας υγείας.

  Καθυστερήσεις στην έκδοση "πάσο εμβολιασμού"

  Τις έρευνες έχουν αναλάβει η εισαγγελία της Ρώμης, η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνουν -αλλά ούτε διαψεύδουν- την πληροφορία των ΜΜΕ, ότι στην επίθεση αυτή μπορεί να εμπλέκονται και αντιεμβολιαστές.

  Και η επιλογή της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης πιθανολογείται ότι δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μία περιφέρεια, στην οποία η εμβολιαστική εκστρατεία είχε προχωρήσει χωρίς εμπόδια με ταχείς ρυθμούς. Έχει λάβει και τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού σχεδόν το 70% των κατοίκων.

  Η Ιταλία πάντως δεν πρόκειται να καταβάλει κανένα χρηματικό ποσό στους πειρατές του διαδικτύου, παρά το ότι κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας πραγματοποιήθηκαν νέες επιθέσεις. Μια από τις επιπλέον συνέπειες αυτής της κατάστασης, είναι ότι δεν θα μπορέσει να εκδοθεί εγκαίρως το "πράσινο πάσο εμβολιασμού", για εκατομμύρια πολίτες της ιταλικής πρωτεύουσας και ολόκληρης της περιοχής του Λατίου. "Τα στοιχεία των διαφόρων πολιτών που εμβολιάσθηκαν και το δικαιούνται, θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους υπαλλήλους μας -αναγκαστικά χειρόγραφα- και στην συνέχεια να σταλούν στο υπουργείο Υγείας", δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα υγείας της περιφέρειας, Αλέσιο Ντ΄Αμάτο.

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ