Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Αυγ-2021 11:09

  BMW: Ισχυρά αποτελέσματα στο τρίμηνο, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021

  BMW: Ισχυρά αποτελέσματα στο τρίμηνο, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2021 προχώρησε η BMW, μετά από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

  Προειδοποίησε ωστόσο ότι η έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως και η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα πλήξουν τις επιδόσεις της στο β΄ μισό του έτους.

  Η BMW έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί σχετικά λιγότερο από την έλλειψη επεξεργαστών έναντι των υπολοίπων εταιρειών του λάου, κάτι που αποδίδει στις ισχυρές σχέσεις με τη βάση των προμηθευτών.

  Η BMW ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη β΄ τριμήνου έναντι των ζημιών πριν από έναν χρόνο, όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη από την πανδημία.

  Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν σχεδόν 45% στο β΄ τρίμηνο, με τις πωλήσεις ν αυξάνονται σχεδόν 75% στην Ευρώπη και 88% στις ΗΠΑ.

  Οι πωλήσεις στην Κίνα ενισχύθηκαν 12%.

  Τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ έναντι των ζημιών 212 εκατ. ευρώ το 2020, το διπλάσιο και παραπάνω από την μέση πρόβλεψη των 2,2 δισ. ευρώ.

  Τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου δέχθηκαν επίσης boost 1 δισ. ευρώ καθώς η BMW χρειάστηκε να εξοικονομήσει λιγότερα κεφάλαια από ό,τι αρχικά αναμενόταν, για κάλυψη προστίμων από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αναμένει το λειτουργικό περιθώριο για τον κλάδο του αυτοκινήτου, να διαμορφωθεί στο ανώτατο επίπεδο του ορίου για αύξηση 7%-9%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ