Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Αυγ-2021 10:06

  BP: Αυξάνει το μέρισμα, ανακοίνωσε αύξηση κερδών

  BP: Αυξάνει το μέρισμα, ανακοίνωσε αύξηση κερδών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BP ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα κατά 4% και θα εντείνει τις αγορές ίδιων μετοχών, καθώς τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και αερίου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

  Η βρετανική BP έρχεται μετά από τις άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Royal Dutch Shell, η TotalEnergies και η Chevron να αυξήσουν τις αποδόσεις των ομολόγων σε μια ένδειξη ανάκαμψης του κλάδου από το προηγούμενο έτος.

  Η BP αύξησε το μέρισμα στα 5,46 σεντς αφού το μείωσε στα 5,25 σεντς τον Ιούλιο του 2020 για πρώτη φορά στη διάρκεια της δεκαετίας, ύστερα από την ύφεση της πανδημίας.

  Η BP επίσης σχεδιάζει να επαναγοράσει 1,4 δισ. δολάρια σε ίδιες μετοχές τους επόμενους μήνες αφού δημιούργησε πλεόνασμα 2,4 δισ. δολαρίων στο α΄ εξάμηνο του έτους.

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 2,15 δισ. δολάρια.

  Στο α΄ τρίμηνο είχε εμφανίσει κέρδη 2,63 δισ. δολαρίων ενώ πέρυσι είχε εμφανίσει ζημιές 6,.68 δισ. δολαρίων, όταν είχε αναλάβει χρεώσεις.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ