Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Αυγ-2021 08:48

  Societe Generale: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021, ανακοίνωσε επιστροφή στα κέρδη στο τρίμηνο

  Société Générale: Οι 30 εισηγμένες με ταμεία που ξεχειλίζουν από ρευστότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική τράπεζα Societe Generale αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία στο β΄ τρίμηνο χάρη στις χαμηλότερες χρεώσεις για επισφαλή δάνεια και της ανάκαμψης των γαλλικών δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής.

  Η SocGen τώρα αναμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν σε όλες τις δραστηριότητές της αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής λιανικής τραπεζικής όπου προηγουμένως ανέμενε ανάπτυξη από -1% μέχρι 1%.

  Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, μετά την BNP Paribas και την Credit Agricole, δήλωσε πως το κόστος ρίσκου το οποίο αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις έναντι επισφαλών δανείων, θα ένα χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν το 2021, στις 25 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 30-35 μονάδες βάσης.

  Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 1,44 δισ. Ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1,26 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 18,2% στα 6,26 δισ. ευρώ.

  Στη Γαλλία, τα έσοδα της λιανικής τραπεζικής αυξήθηκαν 8,7%, ενώ κατά 24,5% αυξήθηκαν τα έσοδα στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και corporate banking.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ