Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 18:18

  Ark Innovation: Αγόρασε μετοχές της Robinhood αξίας 45 εκατ. δολαρίων

  Robinhood: Νέο πρόστιμο $70 εκατ. για πρόκληση «σημαντικής ζημιάς» σε πελάτες, λίγο πριν την IPO
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το fund Ark Innovation της Ark Investment Management, που διαχειρίζεται η Cathie Wood, αγόρασε περίπου 1,3 εκατομμύρια μετοχές της Robinhood, στο ντεμπούτο της στο ταμπλό της Wall Street, αξίας περίπου 45 εκατ. δολάρια. 

  To ντεμπούτο της εταιρείας ηλεκτρονικών συναλλαγών στο αμερικανικό Χρηματιστήριο ήταν απογοητευτικό, καθώς η μετοχή έκλεισε 8,4% χαμηλότερα από την κατώτατη τιμή της δημόσιας εγγραφής.

  Στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς η Robinhood διέθεσε τις μετοχές στα 38 δολάρια εκάστη, στο κατώτατο επίπεδο του guidance μεταξύ 38 και 42 δολαρίων. 

  Η ένδειξη για το πού θα μπορούσε να ανοίξει η μετοχή ήταν στα 42,00 δολάρια, 10,5% πάνω από την τιμή της δημόσιας εγγραφής, αλλά οι προσδοκίες μειώνονταν σταθερά όσο περνούσε η ώρα.

  Η αρχική διαπραγμάτευση έγινε στα 38 δολάρια για 11,4 εκατομμύρια μετοχές. Στη συνέχεια η Robinhood πήρε ώθηση, σκαρφαλώνοντας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 40,25 δολαρίων, προτού οι επενδυτές υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα η μετοχή να διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας, στα 33,35 δολάρια (ή -12,2%), και εντέλει να κλείσει στα 34,82 δολάρια.

  Με συνολικά περίπου 835,7 εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία μετά την ΑΜΚ, η αποτίμηση της εταιρείας είναι λίγο πάνω από τα 29 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για έως και 35 δισ. δολάρια.

  Σήμερα η μετοχή της Robinhood διαπραγματεύεται ανοδικά, κοντά στο 5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ