Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 17:51

  ΗΠΑ: "Φρένο" από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις IPO κινεζικών εταιρειών

  ΗΠΑ: "Φρένο" από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις IPO κινεζικών εταιρειών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σταμάτησε να επεξεργάζεται αιτήματα για αρχικές δημόσιες εγγραφές στο αμερικανικό Χρηματιστήριο ή την πώληση άλλων τίτλων από κινεζικές εταιρείες, ώστε να διαμορφώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές προς τους επενδυτές ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους που απορρέουν από τους περιοριστικούς κανονισμούς που επιβάλλει το Πεκίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αντλήσει το ποσό-ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ωστόσο η ροή των συμφωνιών ανακόπηκε αυτόν τον μήνα, αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν στην εταιρεία Didi να εγγράφει νέους χρήστες, λίγες ημέρες μετά την IPO της στις ΗΠΑ.

  Οι ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση περιοριστικών κανονισμών για τεχνολογικούς κολοσσούς καθώς και εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

  Η επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Allison Lee δήλωσε την Τρίτη ότι οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια πρέπει να γνωστοποιούν στους επενδυτές τους κινδύνους ανάμειξης της κινεζικής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο της τακτικής υποβολής των εκθέσεών τους.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο τους μεγιστάνες της
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ