Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 11:59

  Αυξήθηκαν 10% τα κέρδη β΄ τριμήνου της ισπανικής BBVA

  Αυξήθηκαν 10% τα κέρδη β΄ τριμήνου της ισπανικής BBVA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν 10% τα κέρδη β΄ τριμήνου της ισπανικής BBVA χάρη στις χαμηλότερες προβλέψεις, καθώς η οικονομία παγκοσμίως ανακάμπτει από την πανδημία, ενώ η ανταγωνιστική Caixabank εμφάνισε ζημιές εξαιτίας των εξόδων αναδιάρθρωσης.

  Η BBVA ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 701 εκατ. Ευρώ στο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 361 εκατ. ευρώ.

  Οι συνολικές απομειώσεις μειώθηκαν στα 656 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τα 1,4 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  "Ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε μια περίοδο με κάποια αβεβαιότητα, είμαι αισιόδοξος ότι οι δείκτες ρίσκου και δραστηριότητας θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την οικονομική βελτίωση σχεδόν σε όλες μας τις αγορές”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Onur Genc σε βιντεο που προβάλλεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

  Τα αποτελέσματα της BBVA ενισχύθηκαν από την πώληση της μονάδας στις ΗΠΑ, που έφερε θετική συμβολή 103 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο και χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στο Μεξικό, την βασική της αγορά, όπου τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το β΄ τρίμηνο πέρυσι.

  Στην Τουρκία, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 41% σε ετήσια βάση.

  Συνολικά, το κόστος κινδύνου μειώθηκε στις 100 μονάδες βάσης από τις 117 μονάδες στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Αναμένει τώρα ότι το κόστος κινδύνου στο τέλος του έτους θα διαμορφωθεί στις 110 μονάδες βάσης από τις 155 μονάδες στα τέλη του 2020.

  Στην Caixabank, οι χρεώσεις αναδιάρθρωσης που σχετιζόταν με την εξαγορά της Bankia, οδήγησαν σε ζημιές 605 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

  Η Caixabank αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για την εξοικονόμηση κόστους ετησίως, στα 940 εκτ. Ευρώ από τα 770 εκατ. Ευρώ προηγουμένως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ