Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 10:29

  Unicredit: Καλύτερα του αναμενόμενου τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

  Unicredit: Καλύτερα του αναμενόμενου τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική Unicredit ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη για το β΄ τρίμηνο, έχοντας δηλώσει ότι έχει εμπλακεί σε επίσημες συζητήσεις με την κυβέρνηση, για την πιθανή απόκτηση της ανταγωνιστικής Montei dei Paschi di Siena.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα τόνισε ότι συμφώνησε στις κατευθυντήριες γραμμές με το υπουργείο Οικονομικών για μια πιθανή συμφωνία ώστε να αναλάβει την τράπεζα της Τοσκάνης την οποία η Ρώμη διέσωσε το 2017.

  Η UniCredit επίσης βελτιωσε τις εκτιμήσεις για τα επισφαλή δάνεια, μετά από τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις, καθώς και τα υψηλότερα έσοδα, οδήγησαν τα κέρδη β΄ τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων των αγορών.

  Τώρα αναμένει ότι τα υποκείμενα καθαρά κέρδη του 2021 αφαιρουμένων των εκτάκτων, θα διαμορφωθούν υψηλότερα των 3 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ επαναδιατύπωσε τους στόχους για τα έσοδα και το κόστος.

  Τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,03 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 736 εκατ. ευρώ.

  Πέρυσι είχε καταγράψει κέρδη 420 εκατ. ευρώ, όταν ο όμιλος είχε απογειώσει δάνεια ύψους 937 εκατ. ευρώ για να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

  Οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια, διαμορφώθηκαν στα 360 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της περιόδου, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 647 εκατ. ευρώ.

  Αναμένει τώρα ότι το κόστος ρίσκου, που μετρά τις προβλέψεις έναντι των όγκων δανείων, θα διαμορφωθεί χαμηλότερα των 50 μονάδων βάσης, σε σχέση με τις εκτιμήσεις νωρίτερα για 70 μονάδες βάσης.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 4,3 δισ. ευρώ, με τα τέλη να αυξάνονται κατά το ένα πέμπτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ