Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 10:02

  BNP Paribas: Αυξήθηκαν 26,6% τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

  BNP Paribas: Αυξήθηκαν 26,6% τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε αύξηση 26,6% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη της γαλλικής λιανικής τραπεζικής δραστηριότητας και της πτώσης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στα προ πανδημίας επίπεδα.

  Η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της ευρωζώνης, εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,91 δισ. ευρώ καθώς το κόστος ρίσκου, που αποτυπώνει τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, μειώθηκε 43,8% στα 813 εκατ. δολάρια.

  Τα έσοδα ενισχύθηκαν 0,9% καθώς η αύξηση 9,5% στη λιανική τραπεζική αντιστάθμισε την πτώση στα εταιρικά έσοδα και στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν -όπως και οι ομόλογες της- επωφελήθηκαν στη διάρκεια μας ιδιαίτερα ευμετάβλητης περιόδου για τις αγορές.

  Η τράπεζα τόνισε πως η πανδημία προκάλεσε στροφή στο online banking, παρατηρώντας αύξηση 25,1% στις καθημερινές συνδέσεις στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων.

  Αναλυτές της Jefferies τόνισαν πως τα κέρδη β΄ τριμήνου της BNP Paribas διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών κυρίως χάρη στα υψηλότερα μεγέθη από τη λιανική τραπεζική και του καλά ελεγχόμενου κόστους.

  Στο corporate banking, όπου η BNP Paribas συμβουλεύει πελάτες σε συγχωνεύσεις, τα έσοδα μειώθηκαν 1,6%, στερώντας σε σχέση με τις ανταγωνιστικές της Wall Street οι οποίες ήταν σε θέση να αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών από τη διαπραγμάτευση, με μεγάλα κέρδη από τις προμήθειες μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ