Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 23:53

  Pinterest: Εκτίναξη κερδών το β' τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" οι χρήστες στις ΗΠΑ

  Pinterest: Εκτίναξη κερδών το β' τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" οι χρήστες στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mικτή η εικόνα των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Pinterest για το β' τρίμηνο, αφού η εταιρεία πέτυχε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα, ωστόσο δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέχει guidance για το γ' τρίμηνο λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της "βυθίστηκε" κατά 14% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

  Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 125% το β΄ τρίμηνο, ενώ οι παγκόσμιοι ενεργοί χρήστες της σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 9%. Ωστόσο, είδε μείωση 7% στους χρήστες στις ΗΠΑ.

  Τα καθαρά κέρδη της Pinterest ανήλθαν σε 69,4 εκατ. δολάρια ή 10 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 100,7 εκατ. δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Προσαρμοσμένα για την αποζημίωση βάσει μετοχών και άλλα έξοδα, τα κέρδη ήταν 25 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 613,2 εκατ. δολάρια από 272,5 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

  Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet προέβλεπαν κέρδη 13 σεντς ανά μετοχή για έσοδα 562 εκατ. δολαρίων.

  "Τα αποτελέσματά μας για το δεύτερο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τόσο τη δύναμη της επιχείρησής μας όσο και την πρόσφατη αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών που παρατηρήσαμε, καθώς οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο στο σπίτι", δήλωσε ο Μπεν Σίλμπερμαν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Pinterest, σε ανακοίνωσή του. 

  Η μετοχή της Pinterest έχει αυξηθεί κατά περίπου 10% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα ενώ έχει εκτιναχθεί κατά περίπου 190% σε διάστημα ενός χρόνου. Η μετοχή της υποχώρησε άνω του 6% στη σημερινή συνεδρίαση, στα 72,04 δολάρια. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ