Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 22:15

  Στις αγορές για 6,5 δισ. δολ. "βγαίνει" η Apple

  Morgan Stanley: Η μετοχή της Apple έχει περιθώρια ανόδου, παρά τα 2 τρισ. κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στιε αγορές για την άντληση 6,5 δισ. δολ. βγαίνει σε τέσσερις "δόσεις" η Apple, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θέτει ως στόχο την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους του.

  Το μεγαλύτερο τμήμα του νέου χρέους που θα εκδώσει η εταιρεία, με χρεόγραφο διάρκειας 40 ετών, θα έχει απόδοση κατά 0,92% από το αντίστοιχο αμερικανικό κρατικό ομόλογο, σύμφωνα με πηγή με γνώση του ζητήματος την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Οι αρχικές συζητήσεις για την τιμή κινούνται πέριξ μιας απόδοσης του 1,15%.

  Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την έξοδο στις αγορές θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων για αγορά ιδίων μετοχών, πληρωμή μερισμάτων, χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών και εξαγορές. Η S&P Global Ratings τοποθετεί τα ομόλογα της Apple στην βαθμίδα AA+.

  Η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίησή της, αποτελεί ενεργό εκδότη εταιρικού χρέους τα τελευταία χρόνια, εξαργυρώνοντας το φθηνό κόστος δανεισμού. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα iPhone πούλησε ομόλογα αξίας 14 δισ., ενώ μέχρι το 2020 έβγαινε στις αγορές μόνον μία φορά τον χρόνο. Τώρα βγαίνει στις αγορές για τέταρτη φορά από τον Μάιο του 2020.

  Στην τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της προ ημερών, η Apple ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσια κέρδη και έσοδα - ρεκόρ, κυρίως λόγω των ισχυρότατων πωλήσεων iPhone. Προειδοποίησε ωστόσο ότι το γ' τρίμηνο πιθανόν να πατήσει "φρένο", μεταξύ άλλων και λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε ημιαγωγούς.

  Οι Barclays, Goldman Sachs και Bank of America έχουν αναλάβει ανάδοχοι της διαδικασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ