Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 13:51

  Royal Dutch Shell: Αύξησε το μέρισμα, ανακοίνωσε αγορά ιδιων μετοχών 2 δισ.

  Royal Dutch Shell: Αύξησε το μέρισμα, ανακοίνωσε αγορά ιδιων μετοχών 2 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Royal Dutch Shell αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών μετά από κατακόρυφη αύξηση των τιμών πετρελαίου και αερίου, που οδήγησαν τα κέρδη β΄ τριμήνου στο υψηλότερο επίπεδο της διετίας.

  Καθώς τα κέρδη ανά τον κλάδο ανέκαμψαν από την κατάρρευση που προκάλεσε η πανδημία στην ενεργειακή ζήτηση, οι εταιρείες του κλάδου, όπως η νορβηγική Equinor και η TotalEnergies, επίσης προχώρησαν σε αγορές ιδίων μετοχών.

  "Αυξάνουμε τα μερίσματα σήμερα, και ξεκινούμε τις αγορές ίδιων μετοχών, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε για το μέλλον της ενέργειας”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στα 5,53 δισ. δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το δ΄ τρίμηνο του 2018, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 5,07 δισ. δολάρια.

  Η Shell αύξησε το μέρισμα της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 38% στα 24 σεντς, αφού το έδωσε για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1940 ως απάντηση στην κατάρρευση της ενεργειακής ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

  Η εταιρεία επίσης ξεκίνησε πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ύψους 2 δισ. Δολαρίων, που σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ