Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 11:38

  Sberbank: Κέρδη-ρεκόρ στο β΄ τρίμηνο

  Sberbank: Κέρδη-ρεκόρ στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη-ρεκόρ κατέγραψε η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, Sberbank, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 325,3 δισ. Ρούβλια (4,44 δισ. Δολάρια), στο β΄ τρίμηνο, εν μέσω ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας και της κατακόρυφης μείωσης των προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων.

  Στο προηγούμενο έτος η Sberban δεν πέτυχε τον προ πανδημίας στόχο, με πτώση 10% στα καθαρά κέρδη, λόγω των προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων, αλλά δεσμεύτηκε να διατηρήσει το μέρισμα της και υποσχέθηκε σημαντική αύξηση στα κέρδη του 2021.

  Η Sberbank τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 95,1% σε ετήσια βάση στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 10,3% στα 439,5 δισ. ρούβλια.

  Η οικονομική διευθύντρια της τράπεζας, Alexandra Buriko, τόνισε πως στο δεύτερο τρίμηνο παρατηρήθηκε υψηλή καταναλωτική και συναλλακτική δραστηριότητα και βελτιωμένη δυναμική στον εταιρικό δανεισμό.

  Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο 6,2% στο τέλος Ιουνίου από το 6,8% στο τέλος Μαρτίου, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ