Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 10:08

  AstraZeneca: Τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του εμβολίου στο β΄ τρίμηνο

  Γερμανία: Στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της Astrazeneca μετά το 'πάγωμα' των εμβολιασμών στο Βερολίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 894 εκατ. Δολάρια στο β΄ τρίμηνο έναντι των τριών προηγουμένων μηνών, και η φαρμακευτική εταιρεία αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το 2021, ώστε να περιλαμβάνει τις πωλήσεις από τη μονάδα Alexion.

  Η αγγλό-σουηδική εταιρεία έχει επίσης καθυστερήσει την αίτησή της προς τις αρχές των ΗΠΑ για έγκριση του εμβολίου στο β΄ μισό του έτους, έναντι αρχικκ΄ών εκτιμήσεων για το α΄ εξάμηνο.

  Η εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα βγάλει κέρδη από το εμβόλιο στη διάρκεια της πανδημίας, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για να συμπεριλάβει το πρόσφατο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά της εταιρείας σπανίων φαρμάκων Alexion.

  Τώρα αναμένει τα συνολικά έσοδα να αυξηθούν κατά 20%+ το 2021, και τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες να διαμορφωθούν στα 5,05-5,40 δολάρια ανά μετοχή. Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει πωλήσεις από το εμβόλιο.

  Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 25% στα 8,22 δισ. Δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο σε σταθερό νόμισμα, ενώ τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 90 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 92 σεντς και πωλήσεις 7,58 δισ. δολαρίων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ