Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 20:38

  Vivendi: Αύξηση κερδών κατά 49% στο α΄ εξαμήνο

  Vivendi: Αύξηση κερδών κατά 49% στο α΄ εξαμήνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γαλλικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vivendi ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα βασικά λειτουργικά κέρδη του α' εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 49% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάρη στη μονάδα Universal Music Group και τη συνδρομητική τηλεόραση Canal Plus.

  Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι σχεδιάζει να αποσχίσει τη Universal, το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο, μέσω της διανομής του 60% των μετοχών του τμήματος στους μετόχους της Vivendi και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο.

  Η εταιρεία και ο κορυφαίος επενδυτής της Vincent Bollore στοχεύουν να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της βιομηχανίας μουσικών δίσκων, η οποία υποστηρίζεται από την έκρηξη των εσόδων από streaming που φέρνουν οι μουσικές πλατφόρμες, όπως η Spotify.

  Το ντεμπούτο της Universal στο Χρηματιστήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε η Vivendi. 

  Τα EBITA του ομίλου αυξήθηκαν σε 1,07 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολάρια), με τη Universal να προσφέρει τα τρία τέταρτα αυτού του ποσού, αύξηση 38% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

  Τα βασικά κέρδη της Canal Plus μετά τις δαπάνες αναδιάρθρωσης αυξήθηκαν κατά 10% στα 330 εκατ. ευρώ.

  Τα έσοδα του ομίλου το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά περίπου 12%, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και εξαιρουμένων των εξαγορών, στα 8,22 δισ. ευρώ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ