Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 15:00

  Κέρδη μετά από δύο χρόνια για την Boeing co στο τρίμηνο

  Κέρδη μετά από δύο χρόνια για την Boeing co στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια κατέγραψε η Boeing co στο τρίμηνο, καθώς οι παραδόσεις των 737 ΜΑΧ αεροσκαφών της σε αεροπορικές εταιρείες, κέρδισε έδαφος μετά από την κατακόρυφη ανάκαμψη των ταξιδιωτικών κρατήσεων, ύστερα από την αύξηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Το 737 ΜΑΧ είναι αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής ανάκαμψης της Boeing, καθώς η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, προσπαθεί να ανακτήσει δισ. Δολαρίων σε διαφυγούσες πωλήσεις από την πανδημία, και να αντιμετωπίσει τα ελαττώματα στην κατασκευή των μεγαλύτερων, πιο επικερδών, αεροπλάνων 787.

  Ο διευθύνων σύμβουλος David Calhoun δήλωσε πως η εταιρεία τώρα σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα στελέχωσης στους περίπου 140.000 υπαλλήλους, αφού προηγουμένως στόχευε σε μείωση στους 130.000 μέχρι το τέλος του 2021.

  Η Boeing δήλωσε ότι επί του παρόντος κατασκευάζει 16 αεροσκάφη 737 ΜΑΧ το μήνα. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως θα αυξήσει την παραγωγή στα 31 αεροσκάφη μηνιαίως μέχρι τις αρχές του 2022.

  Τα βασικά λειτουργικά κέρδη της Boeing διαμορφώθηκαν στα 755 εκατ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο, έναντι των ζημιών 3,32 δισ. πριν από έναν χρόνο.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 44% στα 17 δισ. δολάρια.

  Οι αναλυτές ανέμεναν η Boeing να ανακοινώσει ζημιές τριμήνου 454,8 εκατ. δολάρια και έσοδα 16,54 δισ. δολάρια.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ