Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 11:16

  Ιταλία: Σε πολυετή υψηλά η εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων

  Ιταλία: Σε πολυετή υψηλά η εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πολυετή υψηλά διαμορφώθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών στην Ιταλία τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση συνέχισε σταθερά να χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

  Η στατιστική υπηρεσία Istat ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μεταποιητικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αυτόν τον μήνα στις 115,7 από τις 114,8 μονάδες τον Ιούνιο, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2005, που άρχισε η καταγραφή των στοιχείων.

  Τα στοιχεία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 115,4 μονάδες.

  Ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 116,3 μονάδες τον Ιούλιο έναντι των 112,8 μονάδων τον Ιούνιο, και αποτελεί επίσης ιστορικό-ρεκόρ.

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε για τέταρτο μήνα στις 116,6 μονάδες από τις 115,1 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι μέσων εκτιμήσεων για 115,5 μονάδες, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018.

  Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 8,9% στο προηγούμενο έτος, στην μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση του ΑΕΠ.

  Οι επίσημες εκτιμήσεις της Ρώμης κάνουν λόγο για ανάκαμψη 4,5% το 2021 αλλά η κυβέρνηση έχει προσφάτως δηλώσει ότι τώρα είναι πιθανή ανάπτυξη 5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ