Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 10:49

  Barclays: Σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων

  Barclays: Σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Barclays PLC ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη του β΄ τριμήνου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς και τα προ πανδημίας επίπεδα, και δήλωσε ότι στοχεύει να ξεκινήσει άλλο ένα πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών μετά από την επανέναρξη των μερισμάτων.

  Η βρετανική τράπεζα εμφάνισε προ φόρων κέρδη 2,58 δισ. στερλίνων (3,58 δισ. δολάρια), υψηλότερα από τα 359 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Τα προ φόρων κέρδη για το β΄ τρίμηνο του 2019, διαμορφώθηκαν στα 1,53 δισ. στερλίνες.

  Τα προ φόρων κέρδη αναμενόταν στα 1,70 δισ. στερλίνες. Η Barclays επωφελήθηκε από την απελευθέρωση των πιστωτικών απομειώσεων 797 εκατ. στερλίνες μετά από τις χρεώσεις 55 εκατ. στερλίνων στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν στα 5,42 δισ. στερλίνες σε σχέση με τα 5,34 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Στο β΄ τρίμηνο του 2019 το ποσό είχε διαμορφωθεί στα 5,54 δισ. στερλίνες. Το δ.σ. έχει ανακοινώσει μέρισμα 2 πενών ανά μετοχή, μεγαλύτερο από το αναμενόμενο 1,8 πένες ανά μετοχή, μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλία να απομακρύνει τους περιορισμούς για περιορισμένη διανομή μερισμάτων.

  Η Barclays ανακοίνωσε ακόμη ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια περαιτέρω αγορά ίδιων μετοχών μέχρι 500 εκατ. Στερλίνες, αφού ολοκλήρωσε την τελευταία αγορά ιδίων μετοχών ύψους 700 εκατ. τον Απρίλιο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ