Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 00:00

  Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα

  Google
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο η Alphabet Inc, μητρική της Google, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

  Ειδικότερα, ο κολοσσός των αναζητήσεων ανακοίνωσε κέρδη ύψους 18,53 δισ. δολ. ή 27,26 δολ. ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης σε σύγκριση με κέρδη 6,96 δισ. δολ. ή 10,13 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. 

  Τα έσοδα χωρίς να περιλαμβάνονται τα κόστη για την απόκτηση κίνησης (traffic-acquisition costs) σκαρφάλωσαν στα 50,95 δισ. δολ. από 31,6 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα σημείωσαν άλμα 62% στα 61,9 δισ. δολ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις της Alphabet ξεπερνούν τα 60 δισ. δολ. σε ένα τρίμηνο. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 19,24 δολ. ανά μετοχή με έσοδα χωρίς τα κόστη απόκτησης κίνησης στα 56,2 δισ. δολ. 

  Το λειτουργικό περιθώριο της Alphabet βελτιώθηκε στο 31% το τελευταίο τρίμηνο από 17% ένα χρόνο νωρίτερα. 

  "Τα ισχυρά έσοδα του β' τριμήνου στα 61,9 δισ. δολ. αντανακλούν την αυξημένη online δραστηριότητα των καταναλωτών και τις ευρύτατες δαπάνες των διαφημιζόμενων", αναφέρει η επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου, Ruth Porat σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ