Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Ιουλ-2021 13:35

  Almirall: Ζημιές ανακοίνωσε στο α΄ εξάμηνο

  Almirall: Ζημιές ανακοίνωσε στο α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική φαρμακοβιομηχανία Almirall ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημιές για το α΄ εξάμηνο, μετά από την απομείωση της αξίας του φαρμάκου Seysara κατά της ακμής, στέλνοντας τις μετοχές της σε πτώση 9% παρά τις βελτιωμένες προοπτικές των κερδών.

  Ο όμιλος, ο οποίος ειδικεύεται στις δερματολογικές θεραπείες, δήλωσε πως οι καθαρές ζημιές των 42,8 εκατ. ευρώ, αποδίδονται κυρίως στην απομείωση 100 εκατ. ευρώ της αξίας του Seysara.

  Ο οικονομικός διευθυντής Mike McClellan, δήλωσε στους επενδυτές ότι ο όμιλος είχε υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την αύξηση των πωλήσεων του φαρμάκου

  Η εμφάνιση ζημιών έναντι των καθαρών κερδών των 42,4 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, δεν αναμενόταν από τους αναλυτές, ενώ οι αναβαθμισμένες εκτιμήσεις υποχωρούν χαμηλότερα των προσδοκιών, αναφέρουν αναλυτές της CM Capital Markets.

  Η ισπανική εταιρεία αναμένει τώρα βασικά κέρδη από τις ετήσιες δραστηριότητες στα 195-215 εκατ. ευρώ, υψηλότερα 5% σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο.

  Τα έσοδα του εξαμήνου μειώθηκαν 1,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις κατασκευάστριες εταιρείες γενόσημων φαρμάκων.

  Τα βασικά EBITDA μειώθηκαν στα 136,6 εκατ. ευρώ από τα 137,2 εκατ. ευρώ.

  Ωστόσο, τα EBITDA β΄ τριμήνου βελτιώθηκαν στα 62,4 εκατ. ευρώ από τα 48,9 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 57 εκατ. Ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ