Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Ιουλ-2021 12:57

  Galp Energia: Εμφάνισε κέρδη στο τρίμηνο

  Galp Energia: Εμφάνισε κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πορτογαλική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Galp Energia, εμφάνισε καθαρά κέρδδη στο β΄ τρίμηνο χάρη στις υψηλότερες τιμές του αργού και των περιθωρίων διύλισης, αλλά προειδοποίησε για τη συνεχιζόμενη επίδραση της πανδημίας.

  Σε ανακοίνωση που συνοδεύει τα στοιχεία, ο διευθύνων σύμβουλος Andy Brown ανέφερε ότι οι οικονμικκές επιδόσεις στο α΄ εξάμηνο ήταν ισχυρές, προσθέτοντας: "ωστόσο, οι περιορισμοί για τον κορονοϊό συνεχίζουν να επηρεάζουν τις λειτουργικές επιδόσεις, τα περιθώρια διύλισης κααι τους όγκους των εμπορικών πωλήσεων”.

  Η Galp ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 140 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 52 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν 118 εκατ. ευρώ.

  Τα προσαρμοσμένα EBITDA σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 571 εκατ. ευρώ, έναντι μέσων εκτιμήσεων για 587 εκατ. ευρώ.

  Τα upstream προσαρμοσμένα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν στα 467 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, οι οποίες αντιστάθμισαν τη χαμηλότερη παραγωγή και την υποτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

  Το περιθώριο διύλισης της εταιρείας επίσης αυξήθηκε στα 2,2 δολάρια το βαρέλι στο β΄ τρίμηνο, από τα 1,80 δολάρια πριν από ένα χρόνο.

  Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν 65% στα 224 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου, με τις upstream δραστηριότητες να απορροφούν 135 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται κυρίως με projects στη Βραζιλία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ