Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Ιουλ-2021 12:27

  Coast Capital: Ζητά την παραίτηση του CEO και δύο μελών του δ.σ. της First Group

  Coast Capital: Ζητά την παραίτηση του CEO και δύο μελών του δ.σ. της First Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Coast Capital ζήτησε σήμερα την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και δύο μελών της διοίκησης της First Group, μετά από μια αμφισβητούμενη πώληση assets, βαθαίνοντας το χάσμα μεταξύ της βρετανικής εταιρεία μεταφορών και του μεγαλύτερου μετόχου της.

  Η αμερικανική Coast, που ελέγχει το 15% της First Group, έχει αντιταχθεί στην πώληση της αμερικανικής θυγατρικής First Student και της FirstTransit, προς τον σουηδικό όμιλο EQT, υποστηρίζοντας ότι η μετοχή ήταν πολύ χαμηλή.

  Η συμφωνία έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς το 61% των επενδυτών σε συνεδρίαση τον Μάιο, ψήφισε υπέρ της πώλησης των 4,5 δισ. Δολαρίων.

  Η First Group στη συνέχεια αύξησε τις αποδόσεις των μετόχων κατά 37% στα 500 εκατ. στερλίνες (687 εκατ. δολάρια), χρησιμοποιώντας ένα μέρος των εσόδων από την πώληση.

  Η Coast Capital παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις στην First Group οι οποίες πίστευε η Coast ότι θα παρείχαν υψηλή αξία στους μετόχους, δήλωσε ο συνιδρυτής James Rasteh, αλλά πρόσθεσε πως η εταιρεία δεν ασχολήθηκε με την Coast.

  "Δεδομένης της απόφασης του δ.σ. να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι, η Coast Capital και οι μέτοχοί της ζητούν να παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλος First Group, Matthew Gregory”, αναφέρει η Coast σε ανακοίνωση.

  Ζήτησε επίσης την παραίτηση δύο μελών του δ.σ., της Jullia Steyn και του Warwick Brady.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ