Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Ιουλ-2021 11:13

  Γερμανία: Υποχώρησε απροσδόκητα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo (upd)

  Γερμανία: Υποχώρησε απροσδόκητα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:27

  Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, εν μέσω ανησυχιών για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

  Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo σημείωσε πτώση στις 100,8 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 101,7 μονάδων τον Ιούνιο.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 102,1 μονάδες.

  "Τα προβλήματα στον εφοδιασμό και οι ανησυχίες για τον εκ νέου αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, επηρεάζουν τη γερμανική οικονομία”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Faust.

  Οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση των δραστηριοτήτων τους ως κάπως καλύτερες, αλλά οι εκτιμήσεις τους για τους επόμενους μήνες ήταν πολύ λιγότερο αισιόδοξες, ανέφερε το Ifo.

  Ο δείκτης που καταγράφει την τωρινή επιχειρηματική κατάσταση των εταιρειών, σημείωσε άνοδο στις 100,4 μονάδες τον Ιούλιο από τις 99,7 μονάδες τον Ιούνιο.

  Ωστόσο, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε στις 101,2 μονάδες τον Ιούλιο από τις 103,7 μονάδες τον Ιούνιο, όταν είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ