Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Ιουλ-2021 17:02

  Τσελίκ: Το ΣΑ του ΟΗΕ έχασε την αξιοπιστία του

  Τσελίκ: Το ΣΑ του ΟΗΕ έχασε την αξιοπιστία του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σειρά αναρτήσεων του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, στο Twitter, απορρίπτει με τη σειρά του την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι (και) το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία του.

  Αυτούσιες οι αναρτήσεις του Ομέρ Τσελίκ: 

  "Ο πρόεδρος μας, κατά την τελευταία επίσκεψή του, υπερασπίστηκε και πάλι σθεναρά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/Κ. Ορισμένες χώρες προέβησαν σε δηλώσεις κατά των δηλώσεων του προέδρου μας, δηλώσεις στις οποίες προέβη σύμφωνα με τα γεγονότα και το δίκαιο στη νήσο. Απορρίπτουμε εντελώς τις παράνομες δηλώσεις αυτών των χωρών".

  "Ο πρόεδρός μας, μαζί με τον Ερσίν Τατάρ, έδωσαν ισχυρά και νόμιμα μηνύματα σχετικά με το άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων της ΤΔΒΚ. Αυτό που δηλώνουν οι  χώρες που αντιτίθενται δεν συνάδει με το δίκαιο. Βασίζεται μόνο σε Ε/Κ-ελληνική προπαγάνδα".

  "Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση της προεδρίας του Συμβούλιου Ασφαλείας των ΗΕ σχετικά με τη δεύτερη φάση του ανοίγματος των Βαρωσίων από την ΤΔΒΚ. Αυτή η δήλωση στηρίζεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς του Ε/Κ-ελληνικού δίδυμου".

  "Τα Βαρώσια μολονότι είχαν κηρυχθεί στρατιωτική ζώνη και δεν ήταν ανοιχτά ήταν και πάλι έδαφος της ΤΔΒΚ. Η πρωτοβουλία που ελήφθη σχετικά με τα Βαρώσια διεξάγεται στο πλαίσιο του σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο".

  -"Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ δεν δύνανται να παραβιάσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Σε αυτό το σημείο, η παράβλεψη της πραγματικότητας στην περιοχή έχει καταστεί μη βιώσιμη. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι αδικίες στα Βαρώσια. Συμβαδίζει με τις πραγματικότητες και το δίκαιο στη νήσο".

  "Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στη νήσο και να δει ότι η λύση με την απόδοση ομοσπονδιακού καθεστώτος στις δυο πλευρές δεν συνιστά πλέον επιλογή λόγω της στάσης της Ε/Κ πλευράς, παρά την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς. Οι αδικίες κατά της ΤΔΒΚ πρέπει να τερματιστούν".

  "Υποστηρίζουμε την εποικοδομητική και ρεαλιστική πρόταση που πρότεινε η ΤΔΒΚ. Πιστεύουμε ότι η μόνη δίκαιη και διαρκής λύση στο Κυπριακό ζήτημα είναι η λύση που βασίζεται στην ισότιμη κυριαρχία και στο ισότιμο καθεστώς του ‘Τουρκικού λαού’. Η ΤΔΒΚ υπάρχει και θα υπάρχει".

  "Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, το οποίο προέβη σε μια δήλωση κατά των προτάσεων του Προέδρου μας, χάνει την αξιοπιστία του με αυτήν τη στάση του. Οι δηλώσεις του Προέδρου μας είναι δηλώσεις που πρέπει να στηρίζονται από όλους όσους τάσσονται υπέρ της ειρήνης και του δικαίου".

  Πηγή: sigmalive.com


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ