Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Ιουλ-2021 19:41

  Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης κατά της διατήρησης χαμηλών επιτοκίων για υπερβολικά μεγάλο χρόνο από την ΕΚΤ

  Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης κατά της διατήρησης χαμηλών επιτοκίων για υπερβολικά μεγάλο χρόνο από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν δήλωσε ανήσυχος για μια πιθανή υπερβολική σε χρόνο επέκταση της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένει ο πληθωρισμός στη Γερμανία να αγγίξει το 5% αργότερα εντός του 2021.

  Ο Βάιντμαν ήταν το ένα εκ των δύο μελών του 25μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ τα οποία αντιτάχθηκαν στο νέο guidance της Τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων στο μέλλον, με το ζήτημα να γεννά ασυνήθιστες εντάσεις στο πλαίσιο του οργάνου.

  Σε συνέντευξή του με την Frankfurter Allgemeine, μέρος της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή το απόγευμα, ο Βάιντμαν ανέφερε ότι το Δ.Σ. της ΕΚΤ κατέληξε ομόφωνα στη θέση αρχής ότι η επεκτατική νομισματική πολιτική είναι η κατάλληλη για την τρέχουσα περίοδο.

  "Οι ειδικοί μας αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του 5% προς το τέλος του 2021", ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ