Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 23:34

  Intel: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες εταιρείας και αναλυτών κέρδη και έσοδα β' τριμήνου

  Intel: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες εταιρείας και αναλυτών κέρδη και έσοδα β' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τόσο τις προβλέψεις των αναλυτών, όσο και εκείνες της ίδιας της εταιρείας, ανακοίνωσε η Intel για το β' τρίμηνο του 2021.

  Η εταιρεία αποδίδει την επίδοσή της στα ισχυρά αποτελέσματα της μονάδας κατασκευής ημιαγωγών της για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC), η οποία είδε ανάπτυξη πωλήσεων στο τρίμηνο - σε ετήσια βάση - της τάξης του 33%.

  Πιο ειδικά, τα καθαρά κέρδη της Intel διαμορφώθηκαν στα 5,06 δισ. δολ. ή 1,24 δολ. ανά μετοχή, έναντι 5,11 δισ. δολ. ή 1,19 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι. Μετά την προσαρμογή για δαπάνες εξαγορών και άλλες έκτακτες χρήσεις, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 1,28 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,23 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι.

  Τα έσοδα μειώθηκαν σε 19,63 δισ. δολ. από 19,73 δισ. δολ. πέρσι, στο τέταρτο συναπτό τρίμηνο μείωσης εσόδων σε ετήσια βάση, ωστόσο ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών και εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 1,07 δολ. ανά μετοχή, επί εσόδων 17,81 δισ. δολ., ενώ η Intel προέβλεπε προσαρμοσμένα κέρδη 1,05 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 18,9 δισ.

  Στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ