Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 15:33

  ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

  ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου, παρά τις προσδοκίες ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 419.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αυξημένες κατά 51.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, σημειώνοντας υψηλό εννέα εβδομάδων.

  Ο αριθμός ξεπέρασε σημαντικά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dew Jones, που τοποθετούσαν τον πήχη στις 350.000 νέες αιτήσεις.

  Ο αριθμός είναι επίσης σημαντικά αυξημένος σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα, οπότε πραγματοποιήθηκαν 368.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα προς τα πάνω στοιχεία.

  Ενθαρρυντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε νέο χαμηλό εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 126.000 και διαμορφώθηκαν στα 3,24 εκατομμύρια αιτήσεις. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ