Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 14:14

  Southwest Airlines: Ανακοίνωσε μικρότερες ζημιές στο τρίμηνο

  Southwest Airlines: Ανακοίνωσε μικρότερες ζημιές στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Southwest Airlines ανακοίνωσε μικρότερες ζημιές τριμήνου και τόνισε ότι θα παραμείνει κερδοφόρα για το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι κρατήσεις ανακάμπτουν χάρη στην επιθετική εκστρατεία εμβολιασμού.

  Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ήταν από τους περισσότερο ωφελημένους με τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς εξυπηρετεί κυρίως την εγχώρια αγορά, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ανταγωνιστικές που κάνουν υπερατλαντικά δρομολόγια και δυσκολεύονται εξαιτίας των διεθνών περιορισμών.

  Αυτό έχει εκτινάξει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε περισσότερα από 31 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την αντίστοιχη της Delta Air Lines, της οποίας η αξία έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο στα 26,6 δισ. δολάρια σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

  Η Southwest δήλωσε πως τώρα αναμένει τα λειτουργικά έσοδα του Ιουλίου θα σημειώσουν πτώση 10%-15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σε μια βελτίωση από την προηγούμενη πρόβλεψη για πτώση μεταξύ 15%-20%.

  Η εταιρεία αναμένει ότι τα λειτουργικά έσοδα του Αυγούστου θα μειωθούν μεταξύ 12%-17% σε σχέση με πριν από δυο χρόνια.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι καθαρές ζημιές της Southwest συρρικνώθηκαν στα 206 εκατ. δολάρια ή 35 σεντς ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, έναντι των 1,50 δισ. δολαρίων ή 2,67 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

  Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 300% στα 4 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά υποχώρησαν 32% σε σχέση με το 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ