Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 11:42

  Bankinter: Καλύτερα του αναμενόμενου τα καθαρά κέρδη

  Bankinter: Καλύτερα του αναμενόμενου τα καθαρά κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική Bankinter ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου υποκείμενα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο, ύψους 96,2 εκατ. Ευρώ, σε σχέση με τις ζημιές του προηγουμένου έτους, χάρη στην αύξηση του δανεισμού, που αναμένεται να συνεχιστεί.

  Οι αναλυτές είχαν προβλέψει υποκείμενα κέρδη από καθαρές τραπεζικές δραστηριότητες ύψους 81 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις ζημιές των 53,8 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, όταν είχε υποστεί πλήγμα από τις προβλέψεις των 177 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον κορονοϊό.

  Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, η τράπεζα δεν έδωσε κάποιων αριθμό προβλέψεων που να έχει αναλάβει σε σχέση με τον κορονοϊό.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 0,4%. Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 12,2% σε σχέση με το 12,28% τον Μάρτιο.

  Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η εμπορική της δραστηριότητα εμφάνισε σημάδια ισχυρής ανάκαμψης στο α΄ μισό του έτους χάρη στη μακροοικονομική βελτίωση και στην αναπτυξιακή τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί.

  Παρά την πίεση από τα χαμηλά επιτόκια, τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα κέρδη από δάνεια μείον το κόστος καταθέσεων, αυξήθηκαν 7,5% στα 327,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 317 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

  Συνολικά, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας με βάση τη χρηματιστηριακή αξία, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 992 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από τα κεφαλαιουχικά κέρδη των 896 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την εισαγωγή στην αγορά της ασφαλιστικής μονάδας Linea Directa Aseguradora τον Απρίλιο.

   

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 997 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ