Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 10:00

  Unilever: Υψηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων

  Unilever: Υψηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Unilever PLC ανακοίνωσε υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση των υποκείμενων πωλήσεων για το β΄ τρίμηνο και το α΄ εξάμηνο, καθώς οι καταναλωτές ετοίμασαν περισσότερα γεύματα στο σπίτι, αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το λειτουργικό περιθώριο, εξαιτίας της αύξησης του κόστους των εμπορευμάτων.

  Οι υποκείμενες πωλήσεις για την εταιρεία του Dove αλλά και της Hellmann’s, αυξήθηκαν 5% στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι εκτιμήσεων για 4,8%.

  Οι πωλήσεις στο εξάμηνο αυξήθηκαν 5,4%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 4,3% και υψηλότερα από τον μέσο στόχο για αύξηση 3%-5%.

  Επίσης, η εταιρεία τόνισε ότι αναμένει τώρα τα υποκείμενα λειτουργικά περιθώρια για το σύνολο της χρήσης, να παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με ελαφρώς ανοδικά που ανέμενε προηγουμένως.

  Τα αποτελέσματα της εταιρείας έρχονται σε μια περίοδο διαμάχης για την κίνηση της αμερικανικής θυγατρικής της, Ben & Jerrry’s, να σταματήσει την πώληση παγωτού στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ενάντια στην εταιρεία στο Ισραήλ.

  Τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή για την εταιρεία, διαμορφώθηκαν στα 1,33 ευρώ στο α΄ εξάμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,24 ευρώ.

  Το υποκείμενο λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε 1%, λιγότερο από την πτώση 1,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ