Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 11:02

  Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Nordea Bank

  Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Nordea Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nordea Bank ανακοίνωσε κέρδη για το β΄ τρίμηνο τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, καθώς η ακμάζουσα αγορά στεγαστικών δανείων και τα υψηλότερα assets υπό διαχείριση, αντιστάθμισαν το αυξημένο κόστος για την μεγαλύτερη τράπεζα στις σκανδιναβικές χώρες.

  "Οι περιορισμοί χαλαρώνουν, τα προγράμματα εμβολιασμού εξελίσσονται καλά, και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστροφή σε πιο κανονική δραστηριότητα”, ανέφερε ο CEO Frank Vang-jensen.

  Τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,03 δισ. ευρώ από τα 243 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, υπερβαίνοντας τις μέσες προβλέψεις για 868,5 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η τράπεζα ανακοίνωσε θετική προσαρμογή 51 εκατ. ευρώ σε δάνεια έναντι των ζημιών 696 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, και έναντι προσδοκιών των αναλυτών για ζημιές 81 εκατ. ευρώ.

  Η Nordea αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το κόστος το 2021 στα περίπου 4,6 δισ. Ευρώ, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι θα είναι χαμηλότερα των 4,6 δισ. ευρώ λόγω της απόκτησης της Nordea Finance Equipment και των υψηλότερων αμοιβών προσωπικού, μετά από τις ισχυρές επιδόσεις στο τρίμηνο.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ από τα 1,09 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις για 1,21 δισ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ