Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 10:28

  Iberdrola: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης

  Iberdrola: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία αιολικής ενέργειας Iberdrola διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, μετά από την ανακοίνωση για αύξηση 10,2% των βασικών κερδών της εταιρείας στο εξάμηνο.

  Η προσπάθεια παγκοσμίως για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ευνοεί τις φιλοδοξίες της Iberdrola να επεκτείνει τον στόλο της ανανεώσιμης ενέργειας, τον οποίο χτίζει εδώ και δύο δεκαετίες, στα 95 GW μέχρι το 2030.

  Η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 5,44 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

  Επιβεβαίωσε πως ανέμενε τα καθαρά κέρδη του 2021 να διαμορφωθούν μεταξύ 3,7-3,8 δισ. ευρώ.

  Τα βασικά κέρδη ενισχύθηκαν από τις δραστηριότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι οποίες μονώθηκαν από τις υψηλότερες επενδύσεις, αλλά οι δραστηριότητες παραγωγής και προμήθειας μειώθηκαν 40% εξαιτίας των υψηλών spot τιμών στην Ισπανία, και της πανδημίας.

  "Αυτά τα αποτελέσματα είναι ο καρπός μιας άνευ προηγουμένου επενδυτικής προσπάθειας. Σε μια περίοδο μεγάλης πολυπλοκότητας, έχουν επιταχύνει τις επενδύσεις σε δίκτυα, ανανεώσιμες πηγές και αποθήκευση”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Ignacio Galan.

  Οι επενδύσεις στη διάρκεια της περιόδου αυξήθηκαν 37% στα 4,9 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό να πρόκειται να διατεθεί για αύξηση της χωρητικότητας και για δίκτυα, και το υπόλοιπο να δαπανηθεί στις ΗΠΑ και στην Ισπανία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ