Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 21:04

  Blue Origin: Έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας $100 εκατ. για διαστημικές πτήσεις

  Blue Origin: Έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας $100 εκατ. για διαστημικές πτήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων έχει πουλήσει ήδη η διαστημική εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαστημικής πτήσης του νωρίτερα σήμερα,.

  "Η ζήτηση [από ανθρώπους που θέλουν να πετάξουν στην άκρη του διαστήματος] είναι εξαιρετικά μεγάλη”, δήλωσε ο Μπέζος.

  Η εταιρεία, πάντως, δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο πτήσης με το New Shepard. Η μόνη ένδειξη που υπάρχει σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της Blue Origin είναι η δημοπρασία που διεξήχθη για μία θέση στην σημερινή πρώτη πτήση της όπου επέβαινε και ο Μπέζος, η οποία πουλήθηκε έναντι 28 εκατ. δολαρίων. Ποσό πολλαπλάσιο του ποσού που χρεώνει η ανταγωνίστρια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία χρεώνει τη θέση από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

  Ο Μπέζος αποκάλυψε, επίσης, ότι η Blue Origin "πρόκειται να πραγματοποιήσει διπλάσιες επανδρωμένες αποστολές φέτος", αλλά τόνισε ότι "δεν ξέρει ακόμη” πόσες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το 2022.

  "Θα το δούμε αυτό”, δήλωσε ο Μπέζος, προσθέτοντας ότι η Blue Origin θέλει να επιταχύνει σε "πολύ μεγάλο βαθμό” τις διαστημικές πτήσεις στο μέλλον.

  Η Blue Origin διαθέτει σήμερα δύο επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους επιτάχυνσης New Shepard στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, εκ των οποίων ο ένας χρησιμοποιείται για τις πτήσεις φορτίων που προορίζονται για ερευνητικούς σκοπούς και ο άλλος για επιβατικές πτήσεις.

  "Θέλουμε πραγματικά να εξασκηθούμε με αυτό το όχημα, οπότε θα πρέπει να φτιάξουμε περισσότερους πυραύλους επιτάχυνσης… για να πετάμε πιο συχνά", ανέφερε ο Μπέζος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ