Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 18:30

  Στις 10/11 η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ επί της προσφυγής της Google για το πρόστιμο των €2,4 δισ.

  Google
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -πρόκειται για το δεύτερο τη τάξει Δικαστήριο της ΕΕ- επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η θυγατρική της Alphabet, Google, κατά του αντιμονοπωλιακού προστίμου ύψους 2,4 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Κομισιόν το 2017.

  Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

  Η Κομισιόν επέβαλε το πρόστιμο-μαμούθ στη δημοφιλέστερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο το 2017 για προνομιακή μεταχείριση της δικής της μηχανής σύγκρισης τιμών σε βάρος των μικρότερων ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών εταιρειών.

  Η Google δήλωσε στο Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, κατά την ακρόαση της υπόθεσης το προηγούμενο έτος, ότι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου της και όχι το να βοηθά τους αντιπάλους της, ωστόσο αρνήθηκε ότι ευνόησε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών.

  Τόσο το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ όσο και η Google δεν απάντησαν άμεσα στις κρουσεις του Reuters να σχολιάσουν ή να επιβεβαιώσουν την ημερομηνία απόφασης επί της προσφυγής. 

  Ο χαμένος στη δικαστική διαμάχη, πάντως, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αποτελεί το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρώπης.

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ έχουν επιβάλει στην Google, την τελευταία δεκαετία, πρόστιμα συνολικού ύψους 8,25 δισ. ευρώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση με τις συγκρίσεις τιμών αλλά και δύο ακόμη υποθέσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ