Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 11:38

  EasyJet: Αυξάνει τη θερινή δυναμικότητά της στο 60% των προ της πανδημίας επιπέδων της

  EasyJet: Αυξάνει τη θερινή δυναμικότητά της στο 60% των προ της πανδημίας επιπέδων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική αεροπορική εταιρία easyJet σχεδιάζει να πραγματοποιεί πτήσεις στο 60% της δυναμικότητας που είχε πριν από την πανδημία κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ποσοστό που αποτελεί άλμα από το 17% του προηγούμενου τριμήνου, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί της COVID και αυξάνεται να επιθυμία των πολιτών για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.

  Ο όμιλος εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος για τη ζήτηση για θερινά και φθινοπωρινά ταξίδια, προσθέτοντας ότι εστιάζει τον προγραμματισμό του προς τα ταξίδια στην Ευρώπη, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει ‘ανοίξει’ γρηγορότερα από τη Βρετανία.

  Ο επικεφαλής της EasyJet έχει υπάρξει ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της προσέγγισης της Βρετανίας σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους δύο τελευταίους μήνες, κατακρίνοντας τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προκάλεσαν μεγάλες ανατροπές, από άλμα των κρατήσεων έως μαζικές ακυρώσεις.

  Για τώρα, η easyJet είπε ότι έχει προγραμματίσει το 60% των πτήσεών της σε δρομολόγια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κανονικά οι δραστηριότητές της είναι εξίσου μοιρασμένες μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

  Για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, όταν ίσχυαν περιορισμοί για τα ταξίδια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η easyJet κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους 318 εκατ. λιρών (434 εκατ. δολαρίων).

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ