Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 10:28

  Volvo: Προειδοποιεί για περαιτέρω στρεβλώσεις στην παραγωγή

  Άνοδος 97,5% στις πωλήσεις της Volvo τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η σουηδική Volvo AB προειδοποίησε για περαιτέρω στρεβλώσεις στην παραγωγή και διακοπές αυτό το έτος καθώς οι ελλείψεις επεξεργαστών απέτρεψαν την εταιρεία φορτηγών να επωφεληθεί πλήρως από τη μεγάλη ζήτηση για τα οχήματα της στο β΄ τρίμηνο.

  Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας φορτηγών, κατασκευαστικού εξοπλισμού, λεωφορείων και κινητήρων, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 9,73 δισ. Σουηδικές κορόνες (1,12 δισ. δολάρια), έναντι των 3,27 δισ. πριν από ένα χρόνο, ωστόσο διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα από τα 9,84 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Μια παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών τη στιγμή που η αγορά επανακάμπτει μετά την ύφεση της πανδημίας στο προηγούμενο έτος, έχει προκαλέσει προβλήματα στους κατασκευαστές βαρέων οχημάτων καθώς και μικρότερων, περιορίζοντας την παραγωγή και αυξάνοντας το κόστος.

  Η Volvo τόνισε πως δυσκολεύτηκε με τις διακοπές στην παραγωγή σχεδόν για ένα μήνα στο β΄ τρίμηνο.

  Και ενώ ανακάμπτει έντονα, οι πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα κέρδη του ομίλου παρέμειναν χαμηλότερα των υψηλών επιπέδων που είχαν φτάσει στην αντίστοιχη περίοδο του 2019, προ πανδημίας.

  Η εταιρεία επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021 για τις αγορές κατασκευαστικού εξοπλισμού σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ