Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 08:31

  Telenor: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου (upd)

  Telenor: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:33

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη β΄ τριμήνου της νορβηγικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telenor, με την εταιρεία ωστόσο να αναβαθμίζει ελαφρώς τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης.

  Τα προσαρμοσμένα EBITDA για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, μειώθηκαν στα 12,35 δισ. Νορβηγικές κορόνες (1,38 δισ. δολάρια) από τα 13,18 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 12,7 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η Telenor επέστρεψε στην ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στις σκανδιναβικές χώρες, σε συνδυασμό με την αύξηση της συνδρομητικής βάσης και της αυξημένης κατανάλωσης data στις ασιατικές αγορές, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Signe Brekke.

  Ωστόσο οι αρνητικές επιπτώσεις από τα νομίσματα αντισταθμίζουν μια υποκείμενη βελτίωση, μειώνοντας το EBITDA κατά 1,6 δισ. Κορόνες, ανακοίνωσε η Telenor.

  Η εταιρεία, η οποία πουλάει τα τηλεπικοινωνιακά της assets στη Μιανμαρ, αναμένει τώρα οργανική αύξηση συνδρομών και αύξηση των εσόδων κίνησης καττά 0%-1% κααι αύξηση των EBITDA μέχρι 2%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για διατήρηση στο επίπεδο του 2020.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ