Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 19:11

  Η Robinhood στοχεύει σε αποτίμηση έως 35 δισ. δολαρίων μέσω της IPO στις ΗΠΑ

  Η Robinhood στοχεύει σε αποτίμηση έως 35 δισ. δολαρίων μέσω της IPO στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood αποκάλυψε την Δευτέρα ότι στοχεύει σε αποτίμηση έως και 35 δισ. δολαρίων στην αρχική δημόσια προσφορά της στο ταμπλό του Nasdaq, θέτοντας ψηλά τον πήχη μίας από τις πλέον πολυαναμενόμενες εισαγωγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο το τρέχον έτος.

  Η εισαγωγή της εταιρείας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, έρχεται ενόσω εδώ και λίγους μήνες οι εταιρεία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών με αφορμή τις πρακτικές της και την ασφάλεια που παρέχει στους μικροεπενδυτές, στους οποίους οφείλει και την επιτυχία της.

  Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει κατά την αρχική δημόσια προσφορά της περίπου 55 εκατομμύρια μετοχές, με στόχο να αντλήσει περισσότερα από 2,3 δισ. δολάρια. Σχεδόν 2,63 εκατομμύρια από τις εν λόγω μετοχές προσφέρονται από τους ιδρυτές της και τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, σύμφωνα με τα έγγραφα για την IPO. 

  Η τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την αρχική δημόσια προσφορά αναμένεται να διαμορφωθεί στο εύρος των 38-42 δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Η Robinhood ιδρύθηκε το 2013 από τους Vlad Tenev και Baiju Bhatt, συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, οι οποίοι και θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου μετά την IPO, με τον Bhatt να κατέχει περίπου το 39% των δικαιωμάτων ψήφου και τον Tenev περίπου 26,2%.

  Η εταιρεία σχεδιάζει να εισαχθεί στο ταμπλό του Nasdaq με το σύμβολο "HOOD".

  Οι Goldman Sachs και J.P.Morgan είναι οι κύριοι αναδόχοι για την αρχική δημόσια προσφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ